Onlarca farklı ihtiyaç kredileri arasında hangisinin sizin için en uygun olduğunu anlamak için ihtiyaç kredisi hesaplama aracımızdan destek alabilirsiniz. İhtiyaç kredisi hesaplama aracına almayı düşündüğünüz kredinin faiz ve vade gibi özelliklerini girerek her ay ve toplamda ne kadar geri ödeme yapacağınızı net şekilde görebilir, daha iyi fikir edinebilirsiniz.
İhtiyaç kredisi nedir?
Bankalar tarafından sunulan kredi tipleri arasında en çok tercih edileni şüphesiz ihtiyaç kredisidir. İhtiyaç kredisi bireysel bir kredi çeşididir ve kişinin belirli dönemlerde yaşadığı ihtiyacı karşılamak üzere sunulmaktadır. İhtiyaç kredisi ile kişisel ihtiyaçlar, aile ihtiyaçları ve ev ihtiyaçları gibi daha pek çok bireysel ihtiyacınızı giderebilirsiniz. İhtiyaç kredilerinin tutarı genelde 10 bin lirayı aşmamakla birlikte bazı durumlarda 20 bin liraya kadar da çıkabilmektedir.
İhtiyaç kredisine kimler başvurabilir?
İhtiyaç kredisi, verilen ödeme tutarının nispeten diğer kredi tiplerine göre daha düşük olması sebebiyle başvuru şartları daha kolay ve başvurunun olumlu sonuçlanma oranı daha yüksek bir kredi tipidir. Kişisel ihtiyaçları oluşan ve bu ihtiyaçları karşılayacak maddi güce o dönem için sahip olmayan her kişi, ihtiyaç kredisi başvurusu yapabilir. Yapılan başvuruların hepsi bankalar tarafından detaylı şekilde incelenmekte ve uygun bulunan kişilere kısa süre içerisinde kredi tutarı ödenmektedir.
İhtiyaç kredisi hangi bankalardan alınır?
İhtiyaç kredisi, günümüzde hemen her banka tarafından tüketicilere sunulmaktadır. İhtiyaç kredisi almaya karar verdiyseniz her bankanın şartlarını ve koşullarını inceleyebilir, size en uygun gelen bankanın ihtiyaç kredisine başvuru yapabilirsiniz. İhtiyaç kredisi başvurusu yapabileceğiniz kanallardan ilki, bankaların şubeleridir. Seçmiş olduğunuz bankanın size en yakın şubesine giderek ihtiyaç kredisi başvurusunda bulunabilirsiniz. Banka şubesinin yanı sıra bankaların internet siteleri üzerinden de hızlı bir biçimde ihtiyaç kredisi başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Banka tarafından yapılan kontroller sonucunda ihtiyaç kredisi almaya uygun olduğunuz tespit edildiği takdirde kısa süre içerisinde size geri dönüş yapılacak ve gerekli işlemler tamamlanarak almış olduğunuz kredi tutarı hesabınıza yatırılacaktır. Tüm bu süreçlerin detaylarını ve çok daha fazla bilgiyi öğrenmek için ilgili bankayla iletişim kurabilir, aklınızdaki tüm sorulara yanıt bulabilirsiniz.
İhtiyaç kredisi en uzun vade süresi ne kadardır?
İhtiyaç kredisi vade süreleri 3 aydan başlayarak 60 aya kadar değişkenlik gösterebilmektedir.
İhtiyaç kredisi faizlerinden alınan KKDF ve BSMV vergilerinin oranı nedir?
İhtiyaç kredisi alımında bankalar, resmi kurumlara ödenmek üzere Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu ve Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi alınmaktadır. Bu vergilerin miktarı, alınan faizin yüzde 0.5’i üzerinden hesaplanır. Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu vergisinden gerçek kişiler muaftır.
Güncelleme Tarihi: 5.11.2021
Güncelleme Tarihi: 5.11.2021
Güncelleme Tarihi: 5.11.2021
Güncelleme Tarihi: 10.01.2022
Güncelleme Tarihi: 10.01.2022
Hesaplama araçlarımızı sizden gelen öneriler doğrultusunda geliştiriyoruz.
İhtiyaç duyduğunuz hesaplama aracı talebiniz ya da mevcut hesaplama araçlarımızla ilgili önerileriniz varsa aşağıdaki formu doldurabilirsiniz.
En çok kullanılan benzer hesaplama araçları...
Finans, Hukuk, Sigorta, Muhasebe, Vergi, Matematik, Sağlık, Bilişim
Bilimsel Hesap MakinesiGüncelleme Tarihi: 5.11.2021